את חושבת שאת עושה את כל המהלכים הנכונים. כמעט מרעיבה את עצמך. ממש מתוסכלת וחסרת מצב רוח, אבל בכל זאת לא יורדת במשקל. למה?
מחקרים מוכיחים שהגבלה של קלוריות מובילה לקצב חילוף חומרים איטי יותר. כלומר, במצב של חוסר קלוריות, הגוף נכנס למצב של הישרדות, מאט את חילוף החומרים כדי לחסוך באנרגיה ולמנוע ירידה במשקל. הגוף מתנגד לך ואת לא ממש מצליחה להוריד במשקל.
קלוריות של חלבונים ושומן בלתי רווי גורמים להרגשת שובע ארוכה יותר. כלומר, חשוב מאוד לא רק לקצץ בקלוריות, אלא לצרוך גם את כל הויטמיניםם, החלבונים והסיבים שהגוף צריך, אחרת תכנית ההרזיה שלך לא תעבוד.
הורדת קלוריות, דילוג על ארוחות לא יעילים לירידה בריאה במשקל. נהפוך הוא, בדיאטות מבוקרות ע"י תזונאיות מגיעים ל- 5-6 ארוחות ביום כדי שהגוף לא ירגיש רעב ולא יכנס למצוקה. כמובן שיש לאכול בצורה מבוקרת ולא מזונות עתירי קלוריות, אך עדיין לאכול כשאת מרגישה רעבה ולעצור כשאת מרגישה שבעה.
מומלץ לשלב דיאטה עם פעילות גופנית על מנת לבנות את השרירים הרפויים ולהגיע לגוף מוצק ולא גוף עם עור רפוי.
חשוב בדיאטה לאכול נכון, כמויות קטנות, לספק לגוף את כל אבות המזון לא להיות מורעבים. כמויות קטנות כל 3 שעות, להיות מודעים למה מכניסים לפה, ללעוס לאט כדי שהרגשת השובע תגיע אחרי כמויות קטנות של אוכל ולא אחרי שאכלת יותר מידיי.
האם ידעת שבעת האכילה מומלץ למנוע הסחות דעת כמו צפיה בטלויזיה, לאכול תוך כדי עבודה או בזמן נהיגה?
חשוב להתנתק מכל הסחות הדעת ולהתמקד בארוחה – זה גורם למוח לתרגם טוב יותר את הרגשת השובע ומונע אכילת יתר.